Moerdijk 2

Moerdijk wordt gekarakteriseerd door grootschalige polders met daartussen slingerende dijken en kreekrestanten. Tussen de grote percelen, die hoofdzakelijk in gebruik zijn als akkerland, is ook nog eens prachtige natuur aanwezig! Wat dacht u bijvoorbeeld van de Anthoniegorzen met haar ganzen, tureluurs en grutto’s. Of de Buitengorzen met diverse paartjes bevers. Maar ook in het akkerlandschap zelf komen prachtige soorten voor zoals de kerkuil, boerenzwaluw, huiszwaluw, gele kwikstaart en de havik. Wist u trouwens dat er meerdere soorten wilde orchideeën binnen de gemeentegrenzen voorkomen? Er is dus nog genoeg natuur te ontdekken en te beleven binnen de gemeentegrenzen van Moerdijk.

De natuurwerkgroep Moerdijkse Polders is in 2013 opgericht om het natuurwerk in de gemeente Moerdijk beter op de kaart te krijgen én om in die natuur ook activiteiten op te starten. De natuurwerkgroep Moerdijkse Polders houdt zich bezig met een diversiteit aan activiteiten en iedereen is welkom om een hieraan een bijdrage te leveren.

De activiteiten bestaan uit:

  • Vogelinventarisaties;
  • Landschapsbeheer;
  • Zwaluwen.

Wilt u zich ook inzetten voor de natuur binnen de gemeente Moerdijk? Neem dan contact op met de werkgroep.

De coördinator van de Natuurwerkgroep Moerdijkse Polders is Bram Heijblom, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op telefoon 0168 - 323 114.

 

 

 

Volg ons op flogo RGB HEX 72Facebook en IG Glyph FillInstagram.